Altea, pittoresk Spaans dorpje

Altea is een kustplaats in de provincie Alicante, dicht bij Calpe en L’Alfàs del Pi. De naam kan afkomstig zijn van het Griekse Althaea, wat ‘ik genees’ betekent, of het Arabische woord attálaya dat afkomstig is van het Valenciaanse woord ‘Talaia’; het is niet duidelijk waar het vandaan komt.

Als het gaat om het toerisme in de Gemeenschap van Valencia, valt Altea op vanwege zijn charme, kwaliteitsstranden en ook vanwege de geschiedenis die Altea doordrenkt. Bezoek Altea om te ontsnappen. Hier adviseren wij u enkele van zijn hoeken; het toerisme in Valencia is een ervaring die je moet leven. Altea is cultuur en draagt ​​de titel van “culturele hoofdstad” van de Valenciaanse Gemeenschap. Het herbergt het Palau de Altea, met een faculteit voor Schone Kunsten van de universiteit, een muziekconservatorium, een cultureel centrum en een museum voor etnische muziek.

De “Iglesia Ortodoxa Rusa” is een Russisch-orthodoxe kerk net buiten het centrum. Dit lijkt niet iets speciaals, maar het is voor wie het heeft gezien. Het was de eerste Russisch-orthodoxe kerk in Spanje. Het werd gebouwd door een, wie anders, Russische miljardair en gebaseerd op een Russisch-orthodoxe kerk uit de 17e eeuw. Inspanningen noch geld werden gespaard en Russische arbeiders begonnen hun werk met, onder andere, hout uit het Oeralgebergte en, zoals gebruikelijk is in orthodoxe kerken, werd goudfolie overvloedig gebruikt.

In de oudste wijk van Altea is de “Torra de Bellaguarda” te vinden. Dit is een voormalige toren van de stadsmuur die, net als de “Torre de la Galera”, tot cultureel erfgoed is uitgeroepen. Het “Iglesia nuestra Senora del Consuelo” kan worden beschouwd als het symbool van Altea. Deze parochiekerk dateert uit het begin van de 20e eeuw. Afgezien van de hogere positie, vallen vooral de dubbele blauwe koepels met witte decoratie op. Vanwege de verhoogde positie wordt het vaak de “Iglesia de Arriba” (verhoogde kerk) genoemd. Dit is een charmante parochie die het bekijken waard is.

De stranden van Altea. In de meer dan 6 km kust die Altea heeft, zijn er afwisselende delen van traditionele stranden met baaien en zones met kliffen. Strand La Olla is bijvoorbeeld een rustig rotsachtig strand, terwijl La Roda veel drukker is en een pad heeft met veel restaurants in Altea waar u de lokale gastronomie kunt eten. Cap Negret, La Solsida en La Platja del Mascarat zijn andere stranden in Altea die u kunt bezoeken om te genieten wanneer u de tijd heeft.

De gastronomie in Altea heeft invloeden uit verschillende culturen. De typische maaltijden van Altea zijn bijvoorbeeld salazones (gezouten vis), “coques al forn” en een Argentijns recept van lamsvlees aan het kruis. De restaurants in Altea bieden een verscheidenheid aan uitstekende gastronomie.