Luchthaven Alicante groeit

Het luchtverkeer vanaf de luchthaven Alicante groeit met tien procent. Het vliegveld bereidt zich voor op een drukke zomer!

Hoewel er op dit moment nog veel steigers in de vertrekhal staan en er diverse zones van de hal zijn afgesloten omdat daar verbouwd wordt, verwacht het vliegveld Alicante klaar te zijn voor het zomerseizoen. De directie van de luchthaven Alicante verwacht dat er tussen 1 april en 1 november twaalf miljoen reizigers gebruik zullen maken van het vliegveld. Dat is 10.1% meer dan vorig jaar. Deze schattingen zijn gemaakt op basis van het aantal vluchten dat is ingepland voor het hoogseizoen. Dat groeit met 7.8% naar 68.000. Zo zullen er vanaf dit weekend, elk weekend tot eind oktober 607 vluchten per weekend worden afgehandeld. Er staan eveneens 5 nieuwe bestemmingen op het programma deze zomer zijnde: Porto, Marseille, Oviedo, Nador en Casablanca.

Ondanks de onrust over de Brexit blijft het aantal vluchten naar Groot-Brittanië groeien, er zijn 4.6 miljoen vliegtuigstoelen beschikbaar, een stijging van 9.1%. Ook het aantal reizigers vanuit Nederland (708.000 vliegstoelen, een stijging van 5.9%) en België (578.000, stijging van 20.5%) groeit.

Dus hebt u ook zin om uw vakantie door te brengen aan de Costa Blanca en zoekt u nog luchthavenvervoer – luchthaven transfers? Contacteer ons snel of boek online!

Bron: Weekblad De Week