Spaans Vastgoed

Waarom zou u investeren in Spaans vastgoed? Klik en ontdek enkele van de vele voordelen van hier te wonen. Waarom zou u uw spaargeld investeren in vastgoed in Spanje? Veel vastgoedinvesteerders en spaarders op zoek naar meer rendement deden het u voor. En ze hadden veel goede redenen. Verzilveren en genieten!

  • De financiële crisis heeft aan de Spaanse vastgoedprijzen geknaagd. Toch hebben de huurprijzen tot vandaag stand weten te houden. Voor buitenlandse beleggers levert die situatie een gunstig investeringsklimaat op. Zij betalen minder voor vastgoed, maar krijgen toch maandelijks een mooi rendement. Dus niet alleen de Duitse vastgoedmarkt, maar ook de Spaanse herstelt zich goed!
  • Buitenlandse investeerders schreven afgelopen jaar maar liefst 21% van alle Spaanse vastgoedtransacties op hun naam. In verhouding met het bevolkingsaantal investeerden de Belgische beleggers er zelfs het meest. Dat hoeft niet te verwonderen: Belgen hebben doorgaans een goedgevulde spaarpot, de vastgoedprijzen liggen aanzienlijk lager in Spanje dan in ons land en daarbovenop krijg je de Spaanse zon er gratis bij.
  • Spanje is een divers land met uiteenlopende culturen, talen en eetgewoonten. Het bruisende nachtleven in de hoofdstad Madrid staat in schril contrast met de rustige vissersdorpen in Galicië. Dat maakt van het zalige zuiden een aantrekkelijke plaats voor zowel toeristen als investeerders.
  • Een vastgoed in Spanje is op bepaalde vlakken voordeliger dan in België. Door het dubbelbelastingsverdrag tussen Spanje en België kan enkel het land waar de woning staat belastingen innen. De Spaanse belasting is een stuk lager dan de Belgische. De Spaanse overheid is ook bevoegd om uw meerwaarde te belasten. Dat is de helft minder dan in België! Voor vennootschappen zijn ook de kosten met betrekking tot het onroerend goed fiscaal aftrekbaar in Spanje.

En er zijn nog wel meer voordelen aan Spaans vastgoed. Opgelet! Spanje telt 17 autonome regio’s en die bepalen afzonderlijk hun eigen fiscale regels. Het is dus van cruciaal belang om u vooraf grondig in te lichten over die specifieke procedures.

Bron: https://www.devastgoedgids.be/vastgoed-advies/locatie/spanje